Veerkampje tipt: Lotje Wine & Dine

Bron: Lotje Wine & Dine

Bron: Lotje Wine & Dine

Als groot liefhebber van Loetje, is het misschien niet zo toevallig dat ik na een middagje Volendam bij Lotje Wine & Dine ben beland. Het scheelt immers maar een lettertje… Verwacht hier alleen geen biefstukjes, maar shared-dining gerechtjes op de kaart. Wat ik nog verrassender vond is het feit dat er naast de standaard eetcafeetjes op de dijk, een wat hipper restaurantje aantrof. Zonder een invasie buitenlandse toeristen.

Afgelopen donderdag, de ‘laatste’ zomerse dag van september, heb ik op een prachtig plekje aan de haven van Volendam gedineerd met la mama, zoals ik wel vaker doe. Zoals het hoort in het palingdorp van Noord-Holland, hebben we beide genoten van een heerlijk visgerecht. Aangezien wij over kleine maagjes bezitten hebben we – op een paar hapjes na – helemaal niks gedeeld, maar mams was weg van de verrassende combi van kabeljauw met gerookte paling, ik citeer: “Dit is nieuw, maar dit is zalig!” en ik zat heel saai aan een lekker gegrild stukje tonijn. Voeg daar een lekker roseetje aan toe en je hebt een compleet beeld.

Ondanks dat Volendam barst van de toeristen, is het als je er nog nooit geweest bent een aanrader om een middagje in het durp te spenderen. Want wie wil er nu niet zo’n cheesy foto in klederdracht?!

Grappig detail: na wat googelen blijkt palingsoundlegende Jan Smit deels eigenaar van de toko.

Lotje Wine & Dine
Haven 148
Volendam
Website
FacebookPost to Twitter

Geef een reactie