Een ode aan Jetske Ultee

Oude liefde roest niet. Sinds het ontdekken van het blog van Dr. Jetske Ultee, jaren geleden, is er een wereld op huidverzorgingsgebied voor me open gegaan. Destijds heb ik al eens de gehele lijn van haar eigen huidverzorging, Uncover Skincare, aangeschaft en met veel resultaat gebruikt. Helaas is het een rib uit je lijf en heb je niet altijd genoeg cashflow om dat soort aankopen te doen.

Met de tips op het blog van Dr. Jetske Ultee kom je al een heel eind, want ze geeft genoeg adviezen voor mensen met een krappere portemonnee. Helaas heb ik gefaald en is het me niet gelukt dé crème te vinden die lief is voor je bankrekening én doet wat ‘ie beloofd. Dus maar weer terug naar oud en vertrouwd: de moisturizer voor de normale tot vette huid van Uncover Skincare.

Dan heb ik nog een ander probleem wat al jaren een doorn in het oog is: een knalrode neus. Nee, geen drankneus, wel een lelijk gezicht. Geen foundation die er op wil blijven zitten en een onwijs gedoe om er van af te komen. Toen bedacht ik me dat ik het exfoliëren maar weer eens een kans moest geven. Maar welke exfoliant? Ik heb die van Paula Begoun al eens geprobeerd, maar dat leek voornamelijk een dunne variant van sperma. Bah, wat een plaktroep! Die van Etat Pur dan? Nog niet geprobeerd en dat maakt me huiverig. Bang dat ik voor de zoveelste keer geld over de balk gooi voor een product dat staat te verstoffen in het badkamerkastje.

Achteraf gezien de juiste keuze gemaakt: de exfoliant voor de normale tot vette huid van Uncover. Binnen vier dagen merk ik al verschil met dit wondergoedje. Mijn huid is rustiger, die rode neus oogt al minder rood en geïrriteerd en mijn foundation blijft beter zitten, zonder rare velletjes. Ik ben altijd een beetje lui geweest, maar kan iedereen aanraden zich te verdiepen in het exfoliëren.

Mocht je nog nooit van Jetske gehoord hebben, neem dan eens een kijkje op haar blog als je telkens tegen een huidprobleem aanloopt. Inmiddels heeft ze ook al wat verzorgende make-up uitgebracht en is er net een nieuwe crème gelanceerd: de repair cream. Jetske belooft dat deze kalmeert en beschermt bij droogheid en irritatie.


Post to Twitter

Geef een reactie