Je bent een lesbo als je niet date

Laatst had ik een etentje zoals een etentje hoort te zijn: gezellig, ongecompliceerd en inclusief liters verrukkelijke champie. Ik was lekker aan het socializen totdat mijn humeur in één klap geheel werd verziekt door een vraag. Het is zo’n vraag die eens in de zoveel tijd weer op komt borrelen, zo eentje waarvan je weet dat ‘ie er hoe dan ook wel weer een keer gaat komen, maar die je liever voor het gemak vergeet. “Hoe kan het dat zo’n leuke meid als jij geen vriend heeft?” Pats. Als een klap in mijn gezicht. En geloof me, dat zogenaamde compliment eraan vooraf helpt niet hoor. Niet dat ik nu intens verdrietig ben of dat ik bij elke romantische film smacht naar een eigen zoetsappig sprookje met een happy end (niet te verwarren met de Thaise variant).

Na het incasseren van deze klap neem ik eerst nog een flinke slok van mijn drankje als voorbereiding op het goed bedoelde gesprek dat gaat volgen. Geheel niet verrassend is dat degene die deze vraag stelt het vriendje van een vriendin is. Vrijgezellen doen dat niet. Enfin, blijkbaar is degene die de vraag stelde niet van plan het op te geven: “Nee, serieus, ik begrijp het niet. Je bent toch een vlotte meid met een leuke babbel, soms zelfs een enorme flirt. Hoe is het dan mogelijk dat je nog steeds geen knappe kerel aan je zijde hebt?”, nog voordat ik kan antwoorden vordert de mini-interventie, “misschien moet je eens online gaan daten!” Knockout. Ik durf er niets meer tegenin te brengen.

Mijn gebrekkige liefdesleven is een hot item.

 

Mijn gebrekkige liefdesleven is een hot item. Vorig jaar november vroeg mijn cadeau-oma wanneer ik eens een leuke vriend mee zou nemen, waarop ze vervolgens zei: “Als je een vriendin meeneemt, dan is dat ook geen probleem hoor!” Ik probeerde nog te doen alsof ik haar niet begreep. “Ja, ik bedoel, dat als je op meisjes valt, we daar he-le-maal geen problemen mee hebben”. Vol van trots – alsof ze zich zojuist tot de meest moderne fucking65plusser uit de Achterhoek had ontpopt – keek ze me aan. Gelukkig stikte ik nog net niet in de klomp schnitzel in mijn strot.

Waar deze mensen de tijd vandaan halen zich om zich hierover druk te maken is een raadsel. I loooove lesbo’s, alleen niet op die manier. Mijn Mr. Big heeft voorlopig effe gewoon geen tijd.

 

 


Post to Twitter

3 Comments on Je bent een lesbo als je niet date

 1. Chris
  15 februari 2012 at 19:47 (10 jaar ago)

  En daarmee is het duidelijk.
  Het is een worsteling voor iedere vrijgezelle dame die niet lesbisch is. Want als “lesbo” wordt het je niet gevraagd. Of toch?
  Ik weet het niet. Maar wat ik wel weet is dat ik de vraag morgen aan Martin voorleg. Want zij weet hier misschien de reden van.

  Al met al moet gezegd worden: Beter 1 man in de lucht dan de lucht van 10 (hiermee ga ik tegen de conventies in, want cijfers van 1 tot 10 schrijf je voluit.)

  En omdat vrijgezellen een groter sociaal leven kunnen onderhouden dan mensen in een relatie, moet jij als sociaal dier misschien nog even genieten van de geneugten van het vrijgezellen bestaan. Want er zijn mensen die zich niet eens meer kunnen herinneren hoe het is om vrijgezel te zijn. En dat terwijl goede herinneringen beter zouden moeten blijven hangen als slechte…..

  Beantwoorden
 2. La Veerkamp
  15 februari 2012 at 23:34 (10 jaar ago)

  Hahahahaha Chris, pas toen je de naam van Martin noemde viel het kwartje! Ik ben bang dat je bijna een verkeerde interpretatie hebt van mijn blog – of eigenlijk heb je dat niet, maar is het natuurlijk superentertainment om mij in de zeik te nemen ;-).

  Beantwoorden

1Pingbacks & Trackbacks on Je bent een lesbo als je niet date

Geef een reactie