Familie 2.0

Alrighty, na het gekke afgelopen jaar waarin opa en vervolgens oma planeet Aarde hebben verlaten verwaarloos ik mijn familie een beetje. Met knikkende knietjes en een hart van steen zie ik Kerstmis tegemoet, want zonder opa en oma is Kerstmis eigenlijk Kerstniks. Nu heb ik aan de kant van la mama niet zoveel familie meer over, de Veerkampen daarentegen is een grotere clan. Geen idee of we in onze vorige levens konijnen waren, maar je krijgt er bijna een vaag vermoeden van..

Nu ontvang ik – nadat een paar van mijn blogs gepubliceerd zijn – de Veerkampkrant. De wat?! Juist, je las het goed, de Veerkampkrant. Stelletje eigenheimers zijn we eigenlijk hè? Nu klinkt het een beetje suf en oubollig en doet het bijna denken aan een soort schoolkrant, weliswaar voor de Veerkampjes onder elkaar, stiekem vind ik deze kneuterigheid hartstikke leuk. Vooral toen ik een foto van mijn overgrootvader en overgrootmoeder zag – waarvan ik het pas wist toen de namen van mijn ooms en tantes er onder las, dat moet ik toegeven. De halfbakken journalist in mij wilde dit eerst verifieren, dus besloot ik de hoofdredacteur van onze eigen Veerkamp courant eens even te mailen. Inmiddels ben ik de eigenaar van een stamboom en deed ik een onverwachte ontdekking…

Koen Veerkamp. Koen Wie? Ik heb denk ik een half uur lang gehuild van het lachen. Opeens had ik een halfbroertje zonder dat het halfbroertje bestaat. Na de scheiding van mijn ouders kreeg mijn vader een vriendin en die heeft een zoon, Koen. Ondanks dat zijn moeder helaas niet meer leeft en mijn vader inmiddels een andere vriendin heeft nog steeds als broertje beschouw. Nu is mijn familie ook een beetje à la GTST of Modern Family; al zijn mijn broertjes niet gay. Getuige de switch van Koen’s vriendinnetje naar mijn andere broertje.. Het is maar goed dat ik geen lesbo (lees: http://lysanneveerkamp.nl/2012/02/je-bent-een-lesbo-als-je-niet-date/), anders zou ze misschien nog over switchen op mij. Ik snap het wel, het is verwarrend. Misschien zijn we een rare clan samengestelde wezens, toch houd ik onwijs veel van mijn gekke samengestelde familie 2.0. En de Veerkampkrant.


Post to Twitter

Geef een reactie