Kappen met dat gek*nker!

Don’t get me wrong, als er iemand als een bootwerker kan schelden, vloeken en tieren, dan ben ik het wel! Maar als iets mij tot op het bot kwetst dan is het wel het gebruik van het woordje ‘kanker’ als scheldwoord. De combinatie van die zes lettertjes doen me rillen.

Het getuigt van een IQ als een doperwt als je er mee scheldt.

Het lijkt me niet dat ik mensen nog moet uitleggen wat voor een verschrikkelijke ziekte dit is en dat het helaas nog steeds voorkomt. Wat ik nog erger vind is dat we allemaal wel iemand kennen die deze ziekte heeft of er mee te maken heeft gehad. Het getuigt van een IQ als een doperwt als je er mee scheldt, en nee, ik ben niet van de bond tegen het vloeken.

Zowel de Haagse ‘kankûh’, Marokkaanse of de oer-Hollandse variant van het woordje kan ik niet waarderen en ik hoop velen met mij. Tegelijkertijd hoop ik dat de veelvuldige gebruikers van dit woord niet hoeven mee te maken wat deze ziekte inhoudt. Kunnen we het vanaf nu gewoon afschaffen om te gebruiken als scheldwoord?


Post to Twitter

Geef een reactie