De big update: live in Fresh’N Up

Vrij snel nadat ik gisteren mijn artikel over de deel je drama winactie geplaatst had benaderde Shay van FunX mij per twitter: “Wij verdienen een kans om het uit te leggen.” Natuurlijk ben ik de lulligste niet en na wat kort contact over en weer wilden ze me graag in de uitzending hebben. Que? Ik met mijn ietsiepietsie telefoonangst live in de uitzending?! Zoals het hoort heb ik braaf meegewerkt – iets met hoor en wederhoor – en moest ik af en toe een giechel onderdrukken wanneer Shay mijn artikel voorlas. Dit deed ze trouwens geweldig! Het klonk way funnier dan hoe ik het zelf las.

Natuurlijk ben ik de lulligste niet en na wat kort contact over en weer wilden ze me graag in de uitzending hebben. Que? Ik met mijn ietsiepietsie telefoonangst live in de uitzending?!

Anyway, Morad en Shay wilden heel duidelijk hun kant van het verhaal vertellen. Dat er zoveel positieve dingen uit voortvloeien en gaven voorbeelden als dat het voor het eerder genoemde kindje met kanker een enorme oppepper was. Ook kwamen ze met een ander voorbeeld van een dag daarvoor, waarin een jongen in een soortgelijk item zijn drama deelde, waarbij hij niet aan een baan kwam doordat hij in het verleden eens flink in de fout iss gegaan. Dankzij zijn moment op de radio vervolgens een sollicitatiegesprek kreeg aangeboden. Super!

Na de uitleg begreep ik het wat beter, maar natuurlijk ben ik nog niet overtuigd. Vervolgens kwamen er mijn inziens irrelevante voorbeelden over tv-programma’s zoals Vermist, Adam zkt. Eva en All You Need Is Love. ik houd van feelgood-tv en dat de moeder van die jongen die niet aan een baan komt vervolgens in tranen was is prachtige radio! Dat neemt niet weg dat ik een vieze bijsmaak houd van het vergelijken van andermans ellende.

Lieve Morad en Shay, het is absoluut niet mijn bedoeling geweest om jullie compleet af te zeiken of het delen van drama’s op de radio af te keuren. Ik neem aan dat de mensen die zich daarvoor opgeven zelf er goed over nadenken voordat ze zoiets doen. Het enige wat mij vreselijk stoorde is het spelelement erin. Wie zijn wij om te oordelen wat erger is? Al het leed is toch erg? Onwijs mooi is het feit dat er goede reacties van luisteraars komen die een ander willen helpen of te supporten. Daarom stel ik voor: kunnen jullie niet een vast item maken waarin luisteraars een ander kunnen helpen of hun steun kunnen betuigen?!
Bedankt voor jullie aandacht en uitleg, keep up the good work! Enne, Shay, ik hoor nog graag van je hoe andere luisteraars erover dachten ;-). Inmiddels heb ik mijn FunX-boycot opgeheven en ik hoop dat Morad tevreden is met de update.

Voor degenen die willen luisteren naar het ontroerende stukje waarin moeders in tranen is -> 

Ps. Even nog een ander vraagje; Morad, waarom kijk jij op bovenstaande foto zo verliefd naar Shay? Als ik terugdenk aan de opmerking dat Morad vééééééél leuker is dan Fernando vermoed ik dat er iets broeit daar in de studio….. 


Post to Twitter

Geef een reactie