F*ck FunX

Twijfels, twijfels, twijfels.. Zal ik nu wel of niet een mail sturen naar de redactie van FunX? Hmmm, nee, ik wil niet als de grap-van-de-dag op de redactie eindigen, zo van “luister, haha, de kleindochter van Nel loopt te zeiken via de mail, zou ze ook een tijgerprintje dragen?” Nu ben ik verzot op panterprint en rook ik als een ketter, no f-ing way dat ik daar dus aan begin.

Wel ben ik diep teleurgesteld in mijn favoriete radiozender… Waar ik al JAREN naar luister, zelfs nu ik bijna al groot ben. Stiekempjes heb ik tegelijkertijd al JAREN de hots voor Fernando. O, nee, wacht, dat zei ik niet. Bijna elke doordeweekse dag luister ik wel naar Morad (je weet wel, die kerel met die aparte stem waarvan je denkt dat ‘ie wel een drie meter lange boom van een kerel moet zijn) en de altijd opgewekte Shay, waarvan ik al een tijdje vermoed dat ze blond van binnen is. Maakt natuurlijk geen fluit uit, ik ben altijd dol op ze geweest. Alleen nu kwam er iets voorbij waarvan mijn nekharen nog steeds overeind staan.

moshay

Sinds wanneer is het normaal om hartverscheurende ervaringen van mensen op een weegschaaltje te leggen, laat staan dat ze nog met het ‘ergste’ verhaal kunnen winnen. Ben je wel helemaal lekker?

In de dagelijkse show Fresh ’n Up was er namelijk de actie: “Deel je drama en win kaartjes.” EXCUSEZ MOI? En dan hebben we het niet over de alledaagse drama’s als krultangcrisissen à la ‘ik hield die warme staaf in m’n haar en wham! er was een hele pluk uit’ of je mislukte anusbleek. Nee, echte, echte drama’s. Traumatische dingen. En dan nog vergelijken tussen een vrouw wiens kind kanker heeft of iemand die met haar dochtertje doodleuk op straat werd gezet – excuses als ik verhalen door elkaar haal of er een eigen versie van maak, ik heb het geheugen van een doperwt. Sorry? Sinds wanneer is het normaal om hartverscheurende ervaringen van mensen op een weegschaaltje te leggen, laat staan dat ze nog met het ‘ergste’ verhaal kunnen winnen. Ben je wel helemaal lekker? En daarbij, hoe bepaal je wat nou erger is of wat niet? Voor de één is het overlijden van Blubbie de goudvis al een big deal, terwijl een ander misschien aan de lopende band te dealen heeft met een periode die bol staat van traumatische ervaringen. Laten we er alsjeblieft geen spelletje van maken. Het is dat ze lekkere muziek draaien en ik snap dat je elke keer weer met iets nieuws moet komen, maar voorlopig ben ik klaar met F*ckX. Boycot!


Post to Twitter

Geef een reactie