Fatgirl vs. the Fitgirls

Hippo

Oké, fatgirl is misschien ietwat overdreven. Verwacht in ieder geval geen vrolijke blogjes met receptjes waarin je klei verwerkt. Ik kan het gewoon niet. Punt. Extra bewegen, wat fietsen, dat is allemaal prima. Maar mezelf uithongeren? Never! Sterker nog, afgelopen vrijdag heb ik het aantal calorieën voor een nijlpaard naar binnen zitten schransen (in een overigens dikke aanrader van een restaurant, review volgt). Al vreet een nijlpaard vast veel gezonder dan ik. Als ik mag kiezen ga ik liever volgevreten met een blij gevoel naar de hel, dan dat ik mijn leven een uithongerhel maak en ik de rest van mijn leven bloedchagrijnig ben. Zou ik de mensen rondom mij trouwens ook niet willen aandoen.

Nu heeft dat mutsje wat ooit in Goede Tijden Slechte Tijden speelde één of ander uithongerboek uitgebracht.

Nu heeft dat mutsje wat ooit in Goede Tijden Slechte Tijden speelde één of ander uithongerboek uitgebracht. En wat schetst mijn grote verbazing? Fajah Lourens, auteur van het boek zegt zelf: ‘Aan het hongergevoel moet je wennen’. Sorry? Goed, zoals we allemaal wel weten ben ik dan geen marathonloper en ik raak al vermoeid bij de gedachte aan krachttraining, maar volgens mij moet je – zeker als fitgirl die uren maakt in de gym – juist véél eten. Niet uithongeren. Gekkie. En dan denkt ze met die geweldige tip er nog geld aan te verdienen ook.

Toch heb ik dik respect voor de échte fitgirls. Die uithongeren niet aanmoedigen en keurig een eetschema bij houden. Die gedisciplineerd hun cardio en krachttraining meerdere malen per week uitvoeren. Dát zijn pas fitgirls! Toch blijf ik liever the fat girl. Daar drink ik een wijntje op!


Post to Twitter

2 Comments on Fatgirl vs. the Fitgirls

 1. Patricia
  2 mei 2016 at 10:54 (5 jaar ago)

  Haha je hebt helemaal gelijk, eten is veel te lekker om te laten liggen!
  En bij mij komt na uithongeren juist schransen en dan ben ik ook niet meer te stoppen, verschrikkelijk honger gevoel!
  Leuke blogpost meis! X

  Beantwoorden
  • La Veerkamp
   3 mei 2016 at 14:15 (5 jaar ago)

   Dankjewel!! Haha, ik hoop dat ik het bloggen een beetje vol weet te houden.. X

   Beantwoorden

Geef een reactie