Veerkampje tipt: Yada Yada Market

Minder hipster, maar misschien nog wel een tikkeltje leuker dan de Foodhallen in Amsterdam-West is de Yada Yada Market op het Hembrugterrein in Zaandam. Mijn hometown is nu binnen een paar jaar getransformeerd van een oord waar je nog niet dood gevonden wilde worden tot een prachtige stad.

Yada Yada MarketOnder het genot van een wijntje (of wat dacht je van een cocktail?) kun je verschillende lekkere gerechtjes proeven in de voormalige munitiefabriek. Tel daarbij live-muziek op en je hebt een idee van de ambiance. Probeer eens de pulled pork van The Rough Kitchen, heerlijke saté van SOTO&SATE of ga voor heerlijk Mexicaans. Als toetje kan je zo’n lekkere crêpe van Creperie OuiOui proberen of je neemt een stuk taart bij Alexandra’s Zoet.

Naast al dit culinaire geweld heb je ook verschillende marktkraampjes waarbij er onder andere delicatessen, kunst en verschillende hippe snuisterijen worden verkocht. Uiteraard worden er Zuid-Afrikaanse wijnen verkocht, gezien de eigenaren van de Yada Yada Market afkomstig zijn uit Zuid-Afrika en daar al eerder zo’n succesvol concept uit de grond hebben gestampt.

Kortom, vergeet die bloedordinaire Beverwijkse Bazaar. Met dit saaie weer is de Yada Yada Market een prima plek om je weekend te spenderen. Één klein puntje van kritiek: helaas is het op zaterdag en zondag geopend tot 20.00 uur. Ik heb begrepen dat dit met vergunningen te maken heeft vanuit de gemeente, maar het zou zoveel leuker zijn als het op beide avonden tot 23.00 uur geopend is.

Yada Yada Market
Hemkade 18
1506 PR Zaandam
Website

Openingstijden:
Vrijdag 16.00 uur – 22.00 uur
Zaterdag 12.00 uur – 20.00 uur
Zondag 12.00 uur – 20.00 uur


Post to Twitter

1 Comment on Veerkampje tipt: Yada Yada Market

  1. Esther van Luijn
    23 mei 2016 at 08:57 (5 jaar ago)

    Super leuk Yada Yada Market maar vind het niet netjes omdat dit te vergelijken met de Beverwijkse Bazaar als bloed ordinair!!!

    Beantwoorden

Geef een reactie