Heerlijke craptelevisie: Het Beste Voor Je Kind

Bron: Twitter

Bron: Twitter

Waarschijnlijk wist je al dat ik een televisiejunk ben. Niks lekkerder dan het kijken van programma’s als Vier handen op een buik, Ik vertrek en Buch buiten de Bajes. Inmiddels heb ik een nieuwe guilty pleasure er bij: Het Beste Voor Je Kind.

Stiekem weet ik niet wat ik leuker vind; de geschokte reacties van mijn eigen moeder of de volle overtuiging van een stel verneukouders die denken dat ze het fantastisch doen, al neigt het soms naar mijn mening meer naar een soort van kindermishandeling. Natuurlijk is het makkelijk oordelen vanaf de bank, maar als jij dertig keer roept dat het normaal is om je kind te pushen en volledig overtuigd te zijn dat je een stel wondergenen uit je vagijn hebt geduwd dat een profvoetballer wordt, denk ik dat je jezelf toch weleens achter de oren mag krabben.

In de eerste aflevering riep vooral Carmen ‘Miss Nederland 2009’ veel vraagtekens bij me op. Quotes als ‘ik vind wel dat een echte man voor zichzelf moet kunnen zorgen later’ terwijl je zelf je handje ophoudt bij je ouders, vind ik maar een beetje tegenstrijdig en hypocriet. Maar goed, het gaat er niet om wat ik vind, ik wilde jullie attenderen op dit heerlijke stukje craptelevisie.

Inmiddels is aflevering twee al geweest, waarin er wederom een moeder van mijn generatie (wauw en ik voel me zelf nog steeds zeventien), het nodig vind zichzelf lekker materialistisch en inhoudsloos neer te zetten. Wederom geïnspireerd door de Kardashians. Daarnaast laten ze een Neanderthaler en zijn vrouw zien die zelfvoorzienend zijn en waarvan je de luizen nog net niet op het vloerkleed ziet dansen en een zeer gelovig gezin, waarin vaders graag praat met God en hun dochter een tikkeltje gehersenspoeld lijkt.

Als het aan mij ligt komt er over vijftien jaar een vervolg, waarin we kunnen zien wat er van deze kinderen terecht is gekomen en het misschien allemaal wel meevalt.

De eerste twee afleveringen kun je terugkijken via RTL XL, dinsdag om 21.30 uur wordt de derde aflevering uitgezonden bij RTL 4.


Post to Twitter

Geef een reactie